fredag 11 maj 2007

Bajen Gnaget 2x2-0


Att köpa och se om en hel fotbollsmatch på DVD känns minst sagt rätt tveksamt. Men det finns vissa matcher där underhållningsvärdet faktiskt motiverar inköp och derbyna mot gnaget förra året är två såna matcher. Vilket Hammarby såklart har räknat ut, det är ju inte så att varje match släpps på DVD direkt. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa den här.

Den första matchen är klassisk inte bara för att vi spelar ut gnaget, utan för att vi gör det på Söderstadion. Det brukar ju dröja ett decennium mellan tillfällena att få spela derbyn här och när vi väl gör det är det alltid minnesvärda matcher. Vi har inte förlorat en seriematch på Söderstadion mot aik eller djurgården sedan 1988 (avbrutna matcher räknas ej…) och förra året var inget undantag. Underbart!

Även om minnena från Söderstadion är härliga undrar jag ändå inte om det är bortamötet som ändå är höjdaren? Förutsättningarna var ju usla. Vi var i kris efter det avbrutna derbyt och var spelmässigt i usel form medan gnaget tuffade på mot guldet. Vi var färre än vanligt som åkte ut till Råsunda den kvällen och deras dominans på läktaren var total. Men plötsligt så händer det! Vi tar ledningen efter några minuter och förnedrar sedan gnaget både på planen och läktaren! En förutsättning för den totala dominansen på läktaren är att denna kväll var det bara dom inbitna som mäktade med att ta sig ut till Råsunda. Vi fick betalt för mödan!

:-D

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha! Det här var kul: "Vi har inte förlorat en seriematch på Söderstadion mot aik eller djurgården sedan 1988 (avbrutna matcher räknas ej…) och förra året var inget undantag."
Historierevisionism på hög nivå! Ledsen för att jag inte låter dig stå oemotsagt på din egen blogg men avbrutna matcher räknas tyvärr också, speciellt i det här fallet! 2006 tilldelades Djurgården _segern_ efter att ha ledit med 3-0 när matchen bröts, mao så förlorade ni. Så enkelt är det. Det räcker tyvärr inte att önska att man var obesegrade sen 1988 det måste finnas fakta bakom påståendet också. Sen var ni dessutom utspelade och utsjungna på er egen arena och hade _troligtvis_ förlorat med ännu mer om ni inte räddats av att matchen bröts, men det har ju egentligen inte med det här att göra. Klart värt att påpeka dock ;)