torsdag 23 januari 2020

2019


2018 skrev jag om 100 filmer på bloggen. 2019 kom jag bara upp i… 55! Vad var det som hände? Att jag befann mig i en ny relation nästan halva året är en delförklaring, det fanns helt plötsligt inte lika stort utrymme för att se film. Men detta faktum kan knappast förklara tappet som nästan är en halvering. Dessvärre vet jag inte vad det kan bero på? Nåväl. Av de XX har jag sett 43 på Blu-ray, 8 på DVD, 3 på bio och 1 (!) strömmad.
 
Årets höjdpunkt var Joker. Bästa gamla filmerna jag såg (om) var Chinatown och Papillon. Dessvärre har jag inte hunnit skriva om Star Wars – The Rise of Skywalker samt åttonde säsongen av Game of Thrones (varav den första var slätstruken medan den andra var suverän!) Mest udda under 2019 var väl annars att gå avslutade Bergmanprojektet (för den här gången).
 
2020 då? Känns inte spontant att det finns något jag direkt ser fram emot. Vilket såklart känns en smula trist. Något som dock ska göras är att lista mina tio favoriter från 10-talet, precis som jag listat mina tio från 00-talet. Det ska bli intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar