onsdag 14 september 2016

The Big Short


The Big Short kan vara den bästa filmen jag sett från 2015, hittills. Filmen lyckas på ett pedagogiskt vis förklara bakgrunden till finanskraschen 2008 och den får en stundtals att tappa andan. Får det gå till så här? Tydligen. The Big Short är en sån där film som får en att direkt vilja ta ut sina besparingar och aldrig ha något med banker att göra. Men man vet att man inte kommer orka och därför fortsätter skiten att rulla på. Det är lite deprimerande minst sagt.

Det är ofta lite problematisk med filmer som ska föreläsa om ett ämne för publiken för blir sällan lyckat när rollfigurerna ska ”förklara” saker och ting för publiken. I The Big Short är det dock nödvändigt att detta görs eftersom ämnet är så komplicerat att i princip ingen kommer förstå handlingen utan förklaringar. Tack och lov lyckas The Big Short hantera detta dilemma helt föredömligt.

Det är sällan man ser en film som dels lär en någonting om världen samtidigt som den är sjukt välspelad och fungerar även som film. Men gör det The Big Short. Det är ju för övrigt ingen dålig uppsättning skådespelare och ja, Steve Carell gör en helt fantastisk och oförglömlig rollprestation.

Hade hyrt filmen och hann tyvärr inte se extramaterialet. Synd för jag kan tänka mig att det är sevärt.

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar