måndag 9 november 2015

Terminator Genisys


Ibland kan det vara ganska befriande och roligt att begå lustmord på en usel film. Vad gäller Terminator Genisys (2015) känns det dock inte särskilt roligt, snarare uppgivet. Jag orkar liksom inte bli upprörd eftersom jag inte längre bryr mig om Terminator-sviten. Annat var det när jag såg Terminator 3 – Rise of the Machines, då var jag heligt förbannad eftersom Terminator då fortfarande betydde något för mig, The Terminator är faktiskt en av mina favoritfilmer. Men efter den tråkiga Terminator Salvation hade jag inga förväntningar på Terminator Genisys annat än att det handlar om en sannolikt småtråkig film som behöver bockas av.

Vilken överraskning jag bjöds på! Första kvarten märker man ingenting men sen bjuder Terminator Genisys på så mycket uselhet att den helt klart står sig som en värdig kandidat att tävla med Terminator 3 – Rise of the Machines om vilken film som är sämst i serien. Faktum är att Terminator Genisys sannolikt kniper den platsen, något som i sig borde vara en omöjlighet. Haken med Terminator Genisys att den är dålig i precis alla avseenden. Premissen att Arnold är en Terminator som har fungerat som Sarah Connors styvpappa låter sig inte beskrivas i ord. Jag rodnar nästan när jag skriver den här raden eftersom det är en idé som är så pinsamt dum. Connor kallar Terminatorn för ”pops” och att dom har en ”rolig” och snärtig jargong är direkt plågsamt. Arnold är just ”rolig” precis som i tredje filmen. Vad är ens poängen med Terminator Genisys? Dom har tagit olika idéer från de tidigare filmerna och gjort ett mischmasch av alltihopa. I The Terminator fanns en enkel och genomtänkt idé med tidsresan som är en grundpremiss för hela storyn. Här å andra sidan åker man fram och tillbaka i tiden som att det inte är någon stor sak.

Skådespelarna är totalt usla, killen som spelar Kyle Reese är totalt träig och Emilia Clarke felcastad som Connor. Arnold är som sagt ”rolig” och uppträder som en parodi på sig själv. För att inte tala om John Connor, herre vilken otroligt korkad och genomusel lösning dom har gjort med honom, det är fruktansvärt. Designen på den nya Terminatorn ser för övrigt ut som ett billigt TV-spel. För att inte tala om det bisarra i att Skynet manifesteras som ett hologram som kan prata. Det är dåligt och skruvat bortom alla gränser. Varför gör man en sån här film? För vem?

Jag var tvungen att kika lite på extramaterialet (ett par dokumentärer). Skådespelarna verkar överens om hur kul det är att få vara med i en Terminator-film och ingen vågar säga något negativt.

:-=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar