tisdag 10 november 2015

Spectre


Ända sen jag såg Skyfall för första gången har jag sett fram emot en uppföljare. Nu tre år senare är Spectre (2015) här och precis som förra gången tyckte jag och Brorsan att det till fars dag var lämpligt att ta med Farsan på Bond. Inför biobesöket har vi för övrigt passat på att se om Casino Royale, Quantum of Solace samt just Skyfall på Blu-ray.

I och med Skyfall var liksom alla bitar på plats. M, Q, miss Moneypenny och nu var det äntligen dags för Spectre m.m. se det var dags för Bond att köra ”på riktigt”. Trodde jag. För redan från början kör Bond sitt eget race och blir eftersökt av de egna. Det har nämnts vid flera tillfällen att Spectre knyter ihop säcken kring de föregående tre filmerna och det stämmer. Haken är bara att det delvis känns som en efterhandskonstruktion, t.ex. det här med att Le Chiffre skulle ha något med Spectre att göra känns långsökt. En annan sak som Spectre bjuder på är att ge Bond mer av den backstory som anas i Skyfall. Det är kanske en inte helt lyckad backstory men ändå, det ger filmen ytterligare en dimension.

I övrigt känner man i igen sig när det gäller stil och ton från de tidigare filmerna. Bond åker omkring till vackra och spektakulära platser, lägrar kvinnor, skjuter och slåss, deltar i biljakter och super. Inget negativt med det utan det är ju precis vad man vill ha av en Bond. Särskilt kan man lyfta fram att inledningsscenen i Mexiko under firandet av Dia de los Muertos är riktigt cool, att det är kul att se att den gamle wrestlingsjärnan Batista som brutal henchman samt att Christoph Waltz såklart är utmärkt som Blofeld (även om jag trodde att han skulle ha en mer framträdande roll). Slutet gör mig kanske inte lika sugen på en uppföljare som förra gången, samtidigt som det verkar som att vi bara har en Bond med Daniel Craig kvar nu att se fram emot. Den karamellen vill man ju suga på.

Affischen är tagen från IMAX-varianten av Spectre. Tycker den är udda och läcker.

:-)


När brorsan skulle ersätta mitt utlägg för biljetter gjorde han det med den nya 200 kr sedeln. Se där, ännu en filmkoppling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar