onsdag 14 oktober 2015

Avengers – Age of Ultron


Förra Avengers avslutades fas 1 av Marvel Cinematic Universe. När nu Iron Man 3, Thor – The Dark World, Captain America – The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy följs upp av Avengers – Age of Ultron (2015) skulle man kunna tro att fas 2 därmed avslutas, men så enkelt är det tydligen inte. Tydligen avslutas den med näst film: Ant-Man.

Hur som helst. Jag kan inte nog understryka hur cool den här idén är, med filmer som följs upp och knyts ihop. Det som imponerar allra mest är långsiktigheten. Visst, dom har ändrat sig lite här och där på vägen men att ändå ha ett så ambitiöst mål och, till synes, lyckas nå dit är oerhört läckert!

Sen var det detta med filmerna i sig. Dom är genomtänkta, delvis underhållande men jag tillhör inte den huvudsakliga målgruppen. Det bara är så. Det är inte dåligt men det är inte tillräckligt bra, det är lite för tramsigt. Att jag fortsätter titta beror dels för att jag gillar karaktärsdesignen, dels för att jag är en gammal Marvel-nörd i grund och botten.

Extramaterialet består av en ointressant dokumentär om filmen. Det ingår även en väldigt cool kort film om Infinity Stones, om i vilka filmer de dykt upp och lite hintar om framtiden. Ännu ett tecken på den där imponerande långsiktigheten!

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar