lördag 28 februari 2015

Flugan


Cronenbergs The Fly (1986) brukar betraktas en klassiker. Det är lätt att förstå för The Fly är späckad med riktigt välgjorda specialeffekter och innehåller ett antal äckliga scener som man helt enkelt inte kan glömma. Temat, kroppslig förvandling, är för övrigt ett tema som bokstavligen kryper under huden på en. Allt detta är imponerande och gör att The Fly har lämnat ett litet avtryck i filmhistorien.

Men. Med det sagt är The Fly, trots att den inte ens är särskilt lång, en rätt småtråkig film. Det borde inte ens vara möjlig med tanke på de många explicita scenerna men den är faktiskt det. Allt för mycket tid ägnas åt att Jeff Goldblum springer omkring som någon slags Ringaren i Notre Dame samtidigt som storyn står helt stilla.

Extramaterialet är det dock inget fel på. Framförallt dokumentären Fear of the Flesh – The Making of the Fly på två och en halv timme är väl sevärd. Dessutom medföljer ett kommentarspår med Cronenberg samt lite annat smått och gott. (Bilden ovan stämmer inte riktigt för på min version står det Flugan. Väldigt snyggt omslag för övrigt!)

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar