fredag 30 januari 2015

The Making of Return of the Jedi


Under 30-årsjubileet av respektive Star Wars i originaltrilogin har det släppts en omfattande bok med titeln The Making of... 2007 släpptes alltså The Making of Star Wars, 2010 The Making of The Empire Strikes Back och slutligen 2013 The Making of Return of the Jedi. Jag köpte den hösten 2013 och är klar först nu. Det är förstås lite dåligt men samtidigt är det böcker som man läser i små korta doser. Just för att innehållet ofta är så kompakt. Visst hade man kunnat kapa några hundra sidor för att få bättre flyt, men det är inte poängen med dessa böcker utan poängen är ju att dom ska vara kompletta.

Return of the Jedi är min favoritfilm i sviten så jag har verkligen njutit av den. (Extra mycket har jag njutit av uttalanden från Lucas från 1982 om att Yoda inte är en slagskämpe utan mer av en guru…)

Sen måste jag nog konstatera att den boken om Star Wars var den som innehöll flest överraskningar och tidigare okänt material. Vilket inte på något vis förminskar boken om The Empire Strikes Back som för övrigt kanske är den bäst strukturerade filmen av de tre? Jag har utvecklat i min recension av Star Wars på Blu-ray.

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar