onsdag 1 januari 2014

Moonrise Kingdom


Jag är ett stort fan av Wes Andersson. Just därför har det känts svårt att jag tvingats bojkotta Moonrise Kingdom (2012). Bojkotta? Såhär: Av någon obegriplig anledning har Moonrise Kingdom aldrig släppts i Blu-ray i Sverige. Jag köper gärna Wes Anderssons filmer rakt av men givetvis ska det vara i HD. Och eftersom jag gärna köper har jag inte velat hyra. Så jag har knutit min hand i fickan i protest. Tills jag fick tag på denna finska (!) utgåva (som är utrustad med svensk text).

Allt är precis som det ska i en Wes Andersson. Skruvat, fantastiskt visuellt och en kader kända skådisar som gör större och mindre roller. Det är riktigt bra och kvalitetsmässigt placerar jag Moonrise Kingdom strax efter The Life Aquatic with Steve Zissou (mina favoriter är ohotade The Royal Tenenbaums samt Fantastic Mr. Fox).

Bildkvaliteten på Blu-ray är lite mysko men det beror på att filmen är inspelad i 16 mm, vilket är ett udda val. Det är dock inget fel på själva bildöverföringen. Extramaterialet behöver knappt nämnas. Det består av 15 minuter skräp.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar