tisdag 26 november 2013

The Bling Ring


Nähä Sofia Coppola, vart är karriären egentligen på väg? Den halvtrista Somewhere följs upp av den halvtrista The Bling Ring (2013). Att storyn är baserad på verkliga händelser är intressant. Att ett gäng ungdomar tagit sig in hos bortresta superkändisar och snott pengar och kläder, att det tydligen var relativt enkelt att ta sig in. Att filmen försöker säga något om ytlighet och kändiskultur känns givet. Men vad? Jag önskar inte bli skriven på näsan och jag tycker inte att man behöver vara övertydlig. Men ändå, vad handlar det här om egentligen? Förvisso är det fascinerande att få ett smakprov på en värld som egentligen inte intresserad mig alls. Kändisdyrkan, statusprylarna, tomheten. Möjligen försöker Coppola inte säga något alls utan gör mest en djupdykning?

Bildspråket är kompetent och musik har en framträdande roll. Förvisso vidrig musik men antaglien är det ett passande soundtrack till de här människornas liv.

Bildkvaliteten är märklig. Jag är helt övertygad om att det är filmat digitalt. Åtminstone nattscenerna. Med allt vad det innebär. Ibland är det väldigt detaljrikt, ibland är det digitalt brus. Jag har ännu inte vant mig vid den digitala looken. Tyvärr ingår inget extramaterial, åtminstone en dokumentär om de verkliga personerna hade varit på sin plats.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar