måndag 4 mars 2013

Äta sova dö


Det låter som en klyscha men Äta sova dö (2012) är en nödvändig påminnelse om att Sverige inte slutar någonstans strax utanför tullarna i Stockholm. En påminnelse om att trots prat om kunskapssamhälle så är det tunga monotona kroppsarbetet inte alls utrotat. Jag kanske låter naiv när jag konstaterar detta men då är jag väl det.

Äta sova dö fick en Guldbagge för bästa film och jag har såklart för dålig koll för att kommentera det. Annan än att det iaf. inte på något vis känns fel. Det handlar om ett autentiskt drama och jag tror som sagt verkligen att filmen säger något om Sverige år 2012. Något viktigt. Där har man filmens riktiga styrka. Det är en oerhört vass skildring. Att det inte blir högsta betyg beror dock på att Äta sova dö av den anledningen fungerar allra bäst just nu och att den på sikt inte kommer ha samma kraft, samma relevans. Så se den, nu!

Förvisso väldigt bra bildkvalitet på denna DVD men kom igen, varför inte på Blu-ray? Extramaterialet består av lite klipp från casting etc. Inte så spännande.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar