onsdag 31 oktober 2012

Star Wars Disney



Nej, den här bloggen har inte börjat inrikta sig på filmnyheter framför recensioner. Men gårdagens nyhet att Disney har köpt Lucasfilm samt planerna på att spela in Star Wars Episode VII-IX måste vara den största filmrelaterade nyheten på jag vet inte hur länge? Min haka nådde golvnivå.

Ok, men vad betyder då detta? De nya filmerna var det som fick mig att gå igång mest. Alltså, givetvis är det för tidigt att spekulera. Och jag räknar inte med att de kommer att bli särskilt bra. Det är inte grejen. Grejen är att jag aldrig trodde att Episode VII-IX skulle göras. Och efter prequelsen var det heller inget jag drömde om. Men, på den där skolgården i mellanstadiet, där och då drömde jag om dessa filmer. Det fanns en vag plan om att dom skulle komma att göras, någon gång. Prequelsen kom till slut och det blev uppenbart att Lucas inte ville göra fler Star Wars-filmer efter dessa. Och som sagt det var ingen som ville att han skulle göra det heller. Mot bakgrund av det kommer det här som en väldigt rolig överraskning!

Det andra stora är att Lucas faktiskt släpper ifrån sig makten över Star Wars. Vad kommer det att leda till? Antagligen inte så mycket när det gäller olika produkter, det kommer nog att rulla på som vanligt. Men jag kan inte låta bli att fantisera om att när han nu inte får bestämma så kanske kanske de nya makthavarna inser att det är både lönsamt och vettigt att släppa ut originalversionerna av originalfilmerna? Låt oss hoppas!

:-O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar