söndag 8 april 2012

Warrior


Om mindre än en vecka sitter jag i Globen och bevittnar UFC Sweden. Warrior (2011), en slags Rocky fast inom MMA, känns som en bra uppvärmning!

I all enkelhet bygger storyn på två bröder som separerats när dom var barn och som nu båda av olika anledningar hamnar i en stor turnering. Det finns konflikter och broder ställs mot broder på flera plan. Det blir lite väl mycket film kanske men det hela hänger ihop hjälpligt. Tack och lov är det överlag bra skådespelarinsatser.

Hur är då fighterna? Precis som med boxning på film blir det lite väl spektakulärt mellan varven. Och fokus ligger helt klart på sparkar och slag snarare än låsningar och grepp eftersom de förstnämnda är just mer spektakulärt. Vilket jag tycker är synd. Å andra sidan förstår jag att det är svårt att skildra grepp och motgrepp på film, framförallt när man inte kan förvänta sig att publiken är kunnig. En rak höger är liksom mer tydlig. Å andra sidan vill jag inte gnälla för mycket då dom faktiskt har varit måna om detaljerna.

Warrior är en helt ok film men inget särskilt minnesvärt. Just en sån här film där skådespelarna uppenbarligen investerat en massa tid och energi åt förberedelser hade det varit intressant med intervjuer men tyvärr medföljer inget extramaterial alls.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar