fredag 6 april 2012

Lost in Translation


Senast jag såg Lost in Translation (2003) var efter resan till Japan 2007. Jag skrev dock inte om det eftersom det handlade om att se en utgåva av en film som jag sett tidigare. Sen dess har jag dock ändrat mina principer och skriver istället om det handlar om en utgåva som jag ser om men inte tidigare skrivit om.

Hur som helst. Efter Japanresan 2012 upptog vi traditionen att se om Lost in Translation när vi kommit hem. Filmen är mycket pricksäker när det gäller att skildra den (ytliga) upplevelsen som man som västerlänning har av Japan. Givetvis ska man akta sig för klichéer och stereotyper men Sofia Coppola är mycket skicklig på att styra det till rätt sida av gränsen.

När vi var i Tokyo var vi tvungna att ta en drink i skybaren i Park Hyatt där stora delar av filmen utspelas. Väldigt läckert! Samt besöka Suntory-destilleriet Yamazaki. For relaxing times, make it Suntory time!

Tyvärr kommer Lost in Translation på Blu-ray först i juni så det blev DVD istället. Utgåvan är på sin höjd ok. Extramaterialet innehåller några bortklippta scener samt ett par andra småtrista dokumentärer.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar