måndag 7 mars 2011

Scott Pilgrim vs. the World


Scott Pilgrim vs. the world (2010) borde kunnat bli hur bra som helst! En film där storyn är uppbyggd som ett klassisk tv-spel där huvudpersonen måste besegra sju bossar (hennes ex.) innan han kan få flickan.

Ska man säga något positivt om filmen så kan man lyfta fram att den inte är fantasilös... Tvärtom för jag har aldrig sett något som liknar Scott Pilgrim vs. the world. Klippning och idéer är helt unika och spacade. Det jag tänker på närmast är Speed racer. Inte för att dom är lika utanför att det handlar om ett helt nytt bildspråk. Vilket är väldigt fascinerande i sig. Och filmen innehåller dessutom massor av smarta referenser både till tv-spel och annat.

Jag vill verkligen gilla Scott Pilgrim vs the world men den är för konstig och flamsig för att jag verkligen ska kunna göra det. Men jag älskar verkligen de smarta tv-spelsreferenserna och ger filmen ett högre betyg än den förtjänar enbart på grund av det!

Det medföljer några dokumentärer och när jag ser dessa och lär mig mer om serien som filmen baseras på känner jag mig faktiskt lite mer positiv till projektet.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar