torsdag 20 maj 2010

WWE - The Rise & Fall of WCW


Wrestlingen har tydligen inte släppt greppet om mig... The rise and fall of WCW (2009) är en intressant utgåva som dokumenterar det förbund som framgångsrikt utmanade jätten WWF. Under några år på 90-talet var WCW faktiskt världens främsta wrestlingförbund! Sen gick allt åt skogen och det slutade med att de förlorade kampen och WWE (som WWF hunnit byta namn till) köpte upp och svalde WCW.

Utgåvan är på tre skivor varav den första är en tvåtimmarsdokumentär och nummer två och tre innehåller representativa matcher från WCW:s era (1988-2001) samt några från tidigare år. Dokumentären är helt klart det mest intressanta. Haken är snarast att det här är en så omfattande historia att berätta att det hade krävts mer tid. Och även om den berör vad som pågick bakom kulisserna är den kanske lite för försiktig i att belysa problemen. Men när det gäller matcherna är det en bra blandning. Kvaliteten är överlag bra och visar tydligt att WCW hade väldigt många högklassiga brottare!

:-)


The Death of WCW


Vill man veta mer om galenskaperna som ledde till förbundets sammanbrott kan man vända sig till den utmärkta boken The Death of WCW som är författad av två wrestlingjournalister. Jag har konsumerat vid sidan av DVD-boxen och finner den initierad samtidigt som den är väldigt underhållande skriven. Här räds man inte dräpande kritik! Rekommenderas!

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar