fredag 18 december 2009

G.I. Joe - The Rise of Cobra


Det är inte första gången som jag nyttjar frasen ”en gång i tiden var jag väldigt besatt av [valfritt fenomen]”. Så, alltså... En gång i tiden var jag väldigt besatt av G.I. Joe (eller snarare av Action force som det heter på svenska...). Ännu en radda leksaker som det skapades tecknade filmer och tidningar kring med syfte att sälja leksakerna ifråga. Min största behållning med Action force var fokuset på det militära, i det att dom använde vapen som ju finns på riktigt. Även om det aldrig handlade om en särpräglad militärserie. För alla dessa M16 och M2HB ställdes mot en klassisk organisation av superskurkar med sikte på världsherravälde. Och det blev inte sämre av att det hela kryddades med några ninjor. Ren och skär pojkdröm!

Vilket totalt varit i fokus när nu G.I. Joe – The rise of Cobra (2009) är på plats. Det är fullständigt nischat för 10-åringar. Vilket man förstod från början så givetvis hade jag inga förväntningar på det här. Eller, uppenbarligen hade jag det för jag blev chockad över hur usel den här filmen är. Antagligen beror det på att trailern såg lite kul ut samt att den fick ur mig lite nostalgi. Att det inte skulle vara bra hade jag som sagt givetvis fattat. Den enda jag hoppades på var några bra scener. Faktum är att det finns två bra saker med filmen: 1) Det var coolt att få se Snake eyes fäktas mot Storm shadow. 2) Intrigerna mellan de olika falangerna mellan skurkarna är roliga och dom funkar bra. Eller, är inte helt säker på att vägen man valt med Cobra commander är rätt men samspelet mellan Destro, Zartan och Baroness, spelad av Sienna Miller, är underhållande.

Så om du överväger att se G.I. Joe tycker jag du ska ställa dig frågan om punkterna ovan är tillräckligt goda skäl?

Nej, tänkte väl det. Orkar liksom inte gå in på resten, orkar inte såga. Det är så erbarmligt dumt och genomuselt på alla vis man kan tänka sig. Och något som förvånade mig var ur pass usla effekterna är. Konstaterade nyss att Terminator salvation ser bra då man undviker digitala effekter (gällande miljöer och action). G.I. Joe tar precis motsatt väg och fungerar av den anledningen väldigt dåligt.

Nya filmer ser ju ofta bra ut och här mar man valt en lite överdriven färgpalett. Extramaterialet består av ett kommentarspår jag av naturliga skäl valde att inte lyssna På.

2009 års sämsta film? Påminn mig om att hålla mig ifrån alla eventuella uppföljare!

:-=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar