onsdag 7 oktober 2009

Jacob's Ladder


TC har gått omkring och yrat om att Jacob’s ladder (1990) skulle vara ”en av 90-talets bästa filmer”, ”en bortglömd pärla”. Nu är ju smak och TC två företeelser som inte riktigt går ihop så det första påståendet stämmer inte riktigt. Däremot stämmer faktiskt det andra.

Jacob’s ladder är alltså en bra skräckfilm. Tim Robbins spelar en Vietnamveteran som börjar drabbas av hemska syner och händelser. Ett typiskt ”är han verkligen drabbad eller är det bara inbillning?”-upplägg. Och när han träffar sina gamla soldatkompisar visar det sig att även dom är drabbade varpå frågan om vad dom egentligen varit med om ställs på sin spets. Tänker inte avslöja mer än så. Robbins jagar vidare i mysteriet och det råder en rätt skön läskig stämning.

Den här utgåvan har några år på nacken så det är ingen vidare kvalitet på bilden. Dessutom saknas extramaterial. Rätt snyggt omslag dock!

Jacob’s ladder är faktiskt en glömd pärla från 90-talet som är väl värd att kolla upp.

:-)

2 kommentarer:

  1. Den här bortglömda pärlan såg min bästis och jag på bio när vi var på skolresa till London. Resten av klassen valde Twins med Danny de Vito och Schwarzenegger. Hursomhelst, vi blev rejält skrämda och jag minns att jag tyckte den var riktigt bra. Ett av mina starkaste biominnen, inte bara för att folk satt och rökte och drack öl i biosalongen...

    SvaraRadera
  2. Det glädjer mig att höra om det sunda och avståndstagande bortvalet av Twins!

    SvaraRadera