onsdag 2 september 2009

The Conversation


The Conversation (1974) hade jag inte sett förut. Men då det är en film regisserad av Coppola och jag hittade den på billig DVD passade jag på med ett inköp.

I korthet går det ut på att filmens huvudroll, Harry Caul, som jobbar inom den privata övervakningsindustrin och är en av de allra bästa inom sitt yrke blir indragen i ett mysterium där hans liv hamnar i fara. Vill inte avslöja mer. Caul spelas av Gene Hackman som lyckas med konststycket att göra en totalt uttryckslös roll väldigt intressant. En del av Cauls paranoida sida är nämligen att avslöja så lite som möjligt av sin personlighet och liv.

Det är 70-tal så filmen har ett långsamt tempo som sakta suger in en i berättelsen. Mysteriet är spännande och Coppola säger väl även något om det omöjliga och destruktiva i strävan efter total övervakning och full kontroll.

Bildkvaliteten på denna DVD är ok men inte mer. Extramaterial saknas.

The Conversation visar sig vara ett stabilt stycke 70-talsfilm signerat Coppola. Inte i närheten av hans mästerverk från detta årtionde; Gudfadern 1 och 2 samt Apocalypse now, men just det var väl inte någon överraskning?

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar