lördag 29 augusti 2009

WWE - Macho Madness - The Randy Savage Ultimate Collection


När jag hörde talas om denna utgåva var jag bara tvungen att köpa den. Varför? Wrestling handlar rätt mycket om att ha vissa favoriter, några som man håller på, som man önskar framgång. Vilka det är tenderar att ändras beroende både på hur ens personlighet och på hur brottarnas karriärer utvecklas. Jag har massor av favoriter, framförallt från förr men även från nu. Men om jag måste välja en enda, någon som stuckit ut mer än någon annan så blir det ”Macho Man” Randy Savage.

Märkligt? Ja, kanske det. Hoa-Hoa har helt klart en poäng när han gång på gång återkom till frågan hur någon vars paljettsvid som sytts av en skräddare på LSD kan kalla sig ”Macho”… Och hans flamboyanta stil är väl något som egentligen inte borde tilltala just min personlighet... Men det gör det. Mycket beror det säkert på att han var en nyckelfigur under min favoritera inom WWF dvs. cirkus 1987-1993. Det jag gillar allra mest är hur han alltid körde sin grej. I en tid av stenhård uppdelning mellan goda och onda bytte han sida lite då och då som det passade. Vilket inte var unikt i sig men det som var unikt var att han ändå körde på. Sina titlar i WWF vann han alla med något slags fusk oavsett vilken roll han skulle spela. Det är något charmigt med någon som är så duktig rent tekniskt och som på den tiden betraktades som något av en highflyer ändå så ofta sågs beväpnad med en stol i händerna. Det var alltid kaos när Savage var närvarande och han körde som sagt sin egen stil.

Så. För hans flygande, fuskande, osannolika kläder, Miss. Elizabeth, titlarna. Randy Savage är för mig nummer ett! Att Savage använde Land of hope and glory som entremusik utgör i alla fall halva anledningen till att jag hade den som inmarsch på mitt bröllop…

Denna 3-disc import tar med ett urval av intressanta och viktiga matcher och börjar med hans debut i WWF 1985 och slutar med WCW 1999. Finns egentligen inget jag saknar och det enda jag har att klaga på är ”programledarna” Matt Striker och Maria som kör någon slags Americas funniest home videos tugg mellan matcherna vilket är outhärdligt.

(Måste bara som parentes nämna matchen på WrestleMania VI mellan Savage & Sherri mot Dusty Rhodes & Sappire (för övrigt den klart sämsta matchen på denna DVD). Det här är en match som jag kan utantill, som jag sett några gånger men HÖRT oräkneliga. Vaddå ”hört”? Nu ska jag berätta något som får mig att framstå som Oliver Twist. När WrestleMania VI sändes på Eurosport sändes den över två helger. Jag hade bara råd med ett ynka VHS-band så jag tvingades spela över del 1 med del 2. För att ändå kunna njuta av de första matcherna spelade jag in del 1 på ett ljudkassettband så att jag kunde lyssna på dom vilket jag gjorde om och om igen. Så kunde det vara att växa upp på det tidiga 90-talet! I och med att jag hört matchen så många gånger noteras att Rhodes entrémusik är fel i den här utgåvan. Antar att den är utbytt pga. upphovsrättskäl. Och så kanske det måste vara ibland men varför kände man sig tvungen att dra på den nya pålagda med så hög volym? Obegripligt.)

Skivorna är för övrigt späckade med extramaterial såsom intervjuer, ”bröllopet” med Elizabeth och hur mycket annat som helst.

Den här utgåvan är en perfekt sammanfattning av ”Macho Man” Randy Savage karriär. Rekommenderas varmt till alla som kan tänkas vara intresserade, vilket antagligen inte lär vara så många…

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar