fredag 5 juni 2009

Appaloosa


Vet inte om man kan tala om en återkomst för westerngenren men på senare år har det kommit rätt bra filmer lite och . Tyvärr tillhör inte Appaloosa (2008) en av dessa. Här handlar det om en väldigt ordinär och klassisk western: Ed Harris (som även regisserar) spelar en revolverman som med hjälp av sin sidekick (Viggo Mortensen) blir anlitad att bringa lag och ordning i en liten stad ute i ödemarken där traktens lokala banditer härjar.

Det som fungerar bra i filmen är kemin mellan Harris och Mortensen (förutom upprepningshumorn som går ut på att Harris är dålig på svåra ord och Mortensen får lägga dom i hans mun), miljöerna är läckra och striderna tajta. Det som fungerar mindre bra är Renée Zellweger som spelar över, den nämnda ”humorn” och att det är ganska träigt. Det händer inte så mycket och så tar filmen slut.

Bildkvaliteten på denna DVD var inte något vidare alls. Bakgrunden är totalt suddig. Filmen finns även på Blu-ray men om kvaliteten på den kan jag inte uttala mig. Det ingår både kommentarspår och dokumentärer men jag orkade inte med dessa för efter att ha sett filmen kände jag noll lust att veta mer. Vilket inte bådar gott.

Nu låter jag möjligen onödigt hård. Appaloosa är en i alla avseenden klassisk western och man vet precis vad man får. Så är man det humöret är det bara att hugga i!

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar