tisdag 14 april 2009

Body of Lies


Hade väl inga direkta förväntningar på den här filmen utan det var mest så att när Ridley Scott släpper nytt hyr man.

Vilket jag är glad att jag gjorde då Body of lies visade sig vara en positiv överraskning! Leo DiCaprio (som om inte förr härmed är förlåten för alla ungdomssynder) spelar en CIA-agent som snurrar runt i Mellanöstern i försök att komma åt en terroristhöjdare. I andra änden av luren har han ständigt Russel Crowe som spelar en rätt irriterande och cynisk agent på hemmaplan i Washington. Trots bra insatser av dessa stjäls dock showen av Mark Strong som spelar chefen över den jordanska underrättelsetjänsten. Han är sylvass!

Tänker inte berätta något om handlingen. Däremot kan jag berätta att det som gör Body of lies så bra är att det i alla fall känns som en hyfsat realistisk skildring av den snåriga och smutsiga värld dessa människor rör sig i. När verkligt spännande situationer presenteras nedtonat istället för tvärtom blir jag fast. Och som vanligt med Ridley Scott är det aldrig ensidigt, man får se båda sidorna. Eller, förresten, jag menar alla sidor, givetvis finns inte bara två i denna soppa. Det är det som är lite av filmens poäng... Min enda invändning är slutet där jag tycker att dom fegade ur lite. Har man sett den hajar man vad jag syftar på.

Vad gäller ljud och bild finns inget att klaga på. Det ingår även ett gäng dokumentärer som ger en bra översikt och som vanligt med Ridley Scotts filmer får man inblick i hur pass noga uttänkt allt är. Slutligen ingår ett kommentarspår med Ridley Scott, manusförfattaren William Monahan (båda har ju alltid mycket att säga) samt med författaren till romanen som filmen baserar sig på. Bra kommentarspår!

Body of lies är en av de bättre thrillers jag sett på ett bra tag!

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar