onsdag 25 februari 2009

Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role


Så fick då Heath Ledger sin postuma Oscar och världen börjar helt plötsligt dela in sig i två läger: Å ena sidan de blödiga som tycker att detta är det finaste som hänt, å andra sidan de cyniska som menar att han aldrig hade fått den om det inte vore för hans tragiska livsöde.

Så vad ska man tänka om detta? Eftersom vi aldrig kommer att veta om han hade fått utmärkelsen om han varit i livet blir det hela mest en ganska poänglös spekulation. Det går inte att veta något om detta. Vad jag dock som så väl jag kunnat har följt tillblivelsen av filmen vet är hur många superlativ som haglade över Heath och hans gestaltning långt innan den där tragiska dagen, att snacket om en nominering var i omlopp långt innan dom snaskiga spekulationerna drog igång. Vad sen detta säger om utfallet är lika poänglöst att spekulera kring som det där andra. Tycker dock att det kan vara värt att påpeka.

För min egen personliga del konstaterar jag att Heath Ledgers Joker i The Dark Knight var min favoritroll i min favoritfilm från 2008.

Grattis till utmärkelsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar