lördag 3 januari 2009

The Bank Job


Extremt komprometterande foton på diverse höjdare exempelvis någon i brittiska kungahuset finns i utpressningssyfte inlåsta i ett bankvalv. Myndigheterna agerar bakom täckmantel genom att leja några småskurkar att utföra ett inbrott i banken för att komma åt fotona. Och allt ska tydligen basera sig på verkliga händelser.

Låter det lite för bra för att vara sant? En googling visar att ”based on actual events” i detta fall är rätt löst... Rånet ägde förvisso rum men vem som utförde det och vad som stals har tydligen aldrig kommit fram vilket lett till att det skapats många teorier kring det hela. Och konspirationsteorier är ju alltid kul. Men oavsett sanningen är The Bank job en klart underhållande film! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig och den är lite svår att beskriva. Det känns lite som en blandning av Ocean’s eleven och Thief kanske? Det är inte en komedi men den har ett komiskt anslag. Men den är inte 100% seriös men är ändå spännande jordnära. Och att bero på Thief tror jag skaparna har tittat på den både några gånger för skildringen av de tekniska aspekterna av rånet känns bekanta.

Bildkvaliteten på denna Blu-ray får dock inte godkänt, det ser för det mesta ut som en bra DVD. Varför den nordiska utgåvan till skillnad från den brittiska inte innehåller något extramaterial är helt obegripligt?

The Bank job var något av en överraskning. En riktigt underhållande bankrånsfilm som dessutom får en att spekulera lite.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar