torsdag 14 augusti 2008

Lust Caution


Shanghai under andra världskriget. Tjej dras in i en motståndsgrupp som får för sig att mörda en ämbetsman som kollaborerar med den japanska ockupationsmakten. Då denne man förälskat sig i henne får hon får i uppdrag att bli hans älskarinna för att därigenom kunna snärja honom. Men ömsesidiga känslor uppstår... Storyn i Ang Lees senaste film är ganska enkel och dom mest positiva sidorna av Lust, cation ligger i bildspråk och känsla. Det är som vanligt väldigt snyggt och bara för att nämna något är scenerna där fyra kvinnor återkommande spelar mahjong sprängfyllda av atmosfär. Problemet med filmen är dock att den är på tok för lång. Det långsamma tempot utsmetat i två och en halv timme blir lite väl mycket av det goda. Det har varit lite snack om de erotiska sekvenserna i filmen och jag konstaterar att ett par scener faktiskt var häpnadsväckande explicita. För en sån här film.

Bildkvaliteten är helt ok och ljudspåret med den lysande musiken går hem. Det ingår även en dokumentär om filmen som var sådär.

Lust caution är en väldigt vacker film som med fördel kan plockas fram när man är på sånt humör.

:-I

1 kommentar:

  1. Håller med, visuellt snygg och härlig - fast jag hajade till om sexscenerna... men vill man ha mjukporr så är det väl till den genren man ska vända sig, inte kostymdrama...?

    SvaraRadera