tisdag 23 oktober 2007

Nacho Libre


Mitt livs andra film jag ser i Blu-ray. Var inte särskilt påläst annat än att det jag hört lät lite småkul och intrigen lät intressant: Jack Black är en mexikansk munk som extraknäcker som maskerad wrestling-stjärna nattetid.

Det hela är superskruvat och det första jag tänkte på var Royal Tenenbaums. Inte för att Nacho Libre håller samma kvalitet, men det finns en likhet med de skruvade karaktärerna, dialogen och användandet av musik. Men i Nacho Libre är karaktärerna faktiskt ännu mer tomma vilket förde mina tankar vidare till Napoleon Dynamite och mycket riktigt fick jag av extramaterialet lära mig att dessa två filmer har samma upphovsman.

Förutom att vara väldigt skruvad innehåller Nacho Libre lite prutthumor, bra musik samt Jack Black i trikåer, ful mustasch och lustig kroppshållning. Typ. Det är helt poänglöst men faktiskt rätt kul! Dessutom är det väldigt snyggt foto och bilden har en sån där reklamsfilmslook med överdrivna färger vilket passar perfekt här.

Extramaterialet var ganska omfattande. Blir lite förvånad över att upplägget ändå är så pass likt DVD med några dokumentärer, kommentarspår som spelas samtidigt som filmen, några trailers etc. Trodde man skulle hitta på nya upplägg med de nya formaten, men det enda nya jag upptäckt är att man kan få tillgång till menysystemet samtidigt som filmen spelas upp. Annars börjar det kännas lite torftigt att konstatera att bildkvaliteten på högupplöst är knäckande. Men så är det. Efteråt satte jag på en vanlig DVD med bra bild och konstaterade att jag måste ändra min inställning. Istället för att säga att den här filmen ”har riktigt bra bild” var jag tyvärr tvungen att haka på ett ”för att vara DVD” efteråt. Deprimerande.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar