fredag 28 september 2007

The Trench - Bunker 2


Återigen en sån där film som helt plötsligt står i hyrhyllan under avdelning krig så givetvis var jag tvungen att gå kolla upp den. Men jag förstår inte titeln? The Trench är väl ett passande namn på en film som utspelar sig under Somme-offensiven, men undertiteln ”Bunker 2” är helt obegriplig? Min första tanke var att det var någon slags prequel till krigsskräckisen The Bunker, men efter lite eftersökningar visar det sig att The Trench är från 1999, dvs. några år innan The Bunker släpptes. Än mer märkligt blir det när det visar sig att den engelska utgåvan inte innehåller den kryptiska undertiteln. Har någon slängt på den just för att man ska tro att det är en uppföljare till The Bunker, lite som med Zombi 2 som inte hade något med Zombi (italienska namnet på Dawn of the Dead) att göra? Hur som helst, mycket märkligt.

Det är lågbudget men välgjort och det är skådespeleriet som står i förgrunden. Det är först i filmens sista scen som dom tar sig över kanten och anfaller. Filmen bygger sakta upp den spända stämning som leder fram till detta klimax där allt givetvis går åt skogen. Det är som sagt välspelat och bland skådisarna noteras t.ex. Daniel Craig, Cillian Murphy, den irriterande Danny Dyer samt även några andra ansikten som fått mer framträdande roller på senare år.

Till skillnad från den brittiska utgåvan är det 4:3 istället för bredbild. Bildkvaliteten är usel och det saknas extramaterial men ljudet var ok. Summa: Dålig teknisk kvalitet, bra film!

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar