söndag 2 september 2007

Miami Vice - extended ed.


Miami Vice har jag redan recenserat här. Avslutade med att konstatera att jag var sugen på den förlängda versionen och nu har den alltså kommit på R2! Eller förlängd är kanske inte en helt korrekt benämning vilket Michael Mann påpekar i kommentarspåret. Den här versionen är inte enbart förlängd utan vissa scener är borttagna och viss musik är ändrad. Mann föredrar att kalla den för ”director’s preferred cut”.

Det är verkligen något speciellt med den här filmen. Till en början var jag skeptisk, sen blev jag förtjust och nu är jag helt besatt! Säger inte att det är något mästerverk, men det faktum att jag suttit och tittat på den de senaste dagarna är bevis nog för att den tilltalar mig oerhört. Det är, som sagt, något som har fått mig förälskad i filmen. Vidhåller allt jag skrev i våras, bara uppskattar det ännu mer nu. Men måste nämna att det ser så sjukt bra ut! Scenerna med flygplanen samt de till havs är bland det vassaste jag sett! Och det blir ännu bättre när man tänker på att det allt är filmat på riktigt, att det inte handlar om specialeffekter.

Några korta dokumentärer var inte mycket att ha, däremot är kommentarspåret med Michael Mann intressant. Trots att det i grund och botten är en actionfilm framgår det hur mycket verklighet som ligger bakom, hur pass noga allt är genomtänkt. Det finns många lager att upptäcka för den som är intresserad. Efter lite eftertanke höjer jag betyget!

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar