lördag 9 juni 2007

Mötley Crüe - Carnival of Sins


Var på Mötley Crües allmänt sågade spelning i Globen i tisdags och med anledning av det lånade jag den här DVD:n av TC. Även om jag inte är något större fan är det ändå en av de där grupperna som jag vill beta av att ha sett. För det var en kort period i mitten av 80-talet som jag övergav Kiss och verkligen dyrkade Mötley Crüe. Inför konserten i tisdags sa JSO: ”Jag kände mig otrogen mot Kiss när jag började gilla Mötley Crüe” och exakt så kände även jag! Dom kändes lite coolare, lite farligare, lite mer spännande och så såg dom så förbannat bra ut! Men, efter ett tag återvände jag till gamla trygga Kiss och jag har bara sporadiskt ägnat Mötley Crüe en tanke sen dess.

DVD:n är en konsertupptagning från återföreningsturnén 2005. Konceptet, Carnival of Sins, är en galen cirkus där allt spårat ur. Känns halvfräscht med tanke på Kiss sju år före körde med samma idé, Psycho Circus… Det här betyder att det ingår en massa clowner och annat spektakel i scenshowen, vilket kanske låter förfärligt men så illa är det inte. Dom har lagt ner en imponerande mängd jobb på att få till det. Haken är att jag struntar i cirkusnummer, jag hade nöjt mig med kavalkaden av bra låtar, en fet ljusrigg, pyroteknik och en bra ljud. Vilket är precis vad man får. Plus clowner. Men jag antar att om man vill se Mötley Crüe köra sina hits i en välproducerad DVD så är det Carnival of Sins som gäller.

Ljud och bild är riktigt bra och det finns ett DTS spår. Dessutom finns en bonus DVD med lite extramaterial från bakom kulisserna från spelningen. Personligen är jag ointresserad av att höra om hur dom kläckte det ”coola” konceptet med en cirkus, tvärtom är det just det konceptet som gör att betyget inte blir ett snäpp högre. Som ytterligare bonus fanns några musikvideor.

:-|

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar