tisdag 22 maj 2018

The Mummy


Inte bara DC sneglar avundsjukt på Marvel Cinematic Universe utan även Universal. Som planerar en reboot/lansering av deras klassiska monster med det fantasilösa paraplynamnet Dark Universe. Alltså Dracula, Frankenstein, Mummy, Inivisible Man, Wolf Man m.fl. Det är kanske inte den mest spännande idé som någonsin lanserats men å andra sidan, gjort på rätt sätt hade det nog kunnat bli lite kul.

Först ut är The Mummy (2017) och… Dark Universe får verkligen en katastrofalt dålig start. Det finns givetvis ingen anledning att ha några större förväntningar på The Mummy. Men ändå. Jag hoppades ändå att den skulle vara halvbra. Kanske lite nedtonad och mer fokus på skräck och mörker än på action. Så blev det inte. Fy fan vilken soppa! Vilken fantastiskt poänglöst story och total avsaknad av all form av känsla. Scenografi och kostym är förvisso snygga, men det blir ändå bara TV-spel av det hela Jäsp.

Av extramaterialet får vi veta att The Mummy är på alla vis en fantastisk film. Vet inte hur många gånger som modefrasen ”it’s grounded in reality” yttras? Vilket är irriterande i sig och extra så eftersom det helt enkelt inte är sant. Alls.

:-=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar