torsdag 11 maj 2017

Hacksaw Ridge


Det är tydligen hela tio år sedan Mel Gibson regisserade. Då var det den väldigt våldsamma Apocalypto och nu är det den väldigt våldsamma Hacksaw Ridge (2016). Filmen baserar sig på en verklig amerikansk marinkårssoldat som av religiösa skäl vägrade att bära vapen men som ändå krävde att få bidra som sjukvårdare. Hela den biten med vapenvägrandet är riktigt intressant. Dels hur han kommit fram till sitt beslut, men även hur marinkåren har så svårt att hantera frågan. Gällande det våldsamma så är stridsscenerna från Okinawa bland det mest grisiga som skådats, Mel Gibson levererar som förväntat.

Dock är Hacksaw Ridge en smula ojämn. Träningslägret som äger rum innan Okinawa känns mest som en oerhört trött pastisch på Full Metal Jacket. Kärlekshistorien som finns i bakgrunden känns dessutom ganska blodfattig.

(Personligen var det dock både kul och oväntat att Brenda Chenowith dök upp i en biroll. Det var totalt oväntat! Brenda Chenowith? Jo, Brenda från den fullständigt geniala Six Feet Under. Oerhört nostalgiskt återseende!)

Tyvärr var det inget extramaterial på denna Blu-ray.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar