torsdag 9 juni 2016

Spionernas bro


När Spielberg kommer med nytt måste man ju givetvis se. Mot bakgrund av hela hans kärriär är det en självklarhet. Men om man tittar på den närmaste tiden har han ju faktiskt inte kommit med något bra. Jag menar Lincoln, War Horse, The Adventures of Tintin, Indiana Jones & the Kingdom of the Crystal Scull… Senast han gjorde något riktigt bra var 2005 med War of the Worlds och framförallt Munich. Nu är det dags för Bridge of Spies (2015). Om inte annat borde väl det högst spännande ämnet ge filmen en skjuts?

Tyvärr inte… Som det är för Spielberg nu för tiden är resultat inte dåligt men heller inte tillräckligt bra. Snarare ojämnt. Jag menar, en film som behandlar spioneri under kalla kriget, uppförandet av Berlinmuren, spionplanet U2 osv. skulle kunna bli hur bra som helst. Och ibland blixtrar den gamle mästaren till och bjuder på rafflande cineastiska scener. Men lika ofta är det hela oinspirerat och ibland bara konstigt. Jättekonstigt. Och såklart ska det var storslaget men nästan lite sliskigt och Tom Hanks är ju tyvärr som klippt och skuren för att spela en sådan roll. Ska man se till det positiva är skildringen av uppförandet av Berlinmuren fascinerande och även detta med U2. Är man intresserad av sådana ämnen är Bridge of Spies ändå sevärd, om än inte en särskilt bra film.

Extramaterialet är på totalt ca: 45 minuter av blandad kompott. Tycker att det fördjupar filmen en smula. (Är inte säker på att filmen vinner på att Tom Hanks nuna pryder en fjärdedel av omslaget, men, i rättvisans namn, den kanske inte direkt förlorar på det heller?)

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar