måndag 11 januari 2016

2015


Återigen dags att sammanfatta förra filmåret och som vanligt är det mitt filmår på DVDengar som avses. Totalt blev det totalt 71 filmer/serier vilket känns oerhört märkligt då det är exakt samma antal som under 2014 (extra märkligt är det att det 2013 och 2012 också var exakt samma antal, då dock 102 stycken). Dessa 71 fördelas formatmässigt enligt följande: Blu-ray 49 st. DVD 20 st. och bio 2 st.

Det går inte att på något vis komma runt att filmmässigt så har 2015 för mig handlat främst om en sak: Star Wars. Jag har sett The Force Awakens och ska göra om det snart igen (var ju även på bio och såg Spectre, även det en film som jag hade sett väldigt mycket fram emot).

Annars tycker jag att det har kommit mycket bra nya filmer (alltså filmer som haft premiär 2014 eller 2015). Höjdpunkterna för mig har varit Interstellar, Ex Machina, Mad Max – Fury Road,  Foxcatcher och Turist.

De bästa gamla filmer jag sett (om) är Seven Samurai, The Bridge on the River Kwai, True Romace, Bram Stoker’s Dracula och The New World. Alla fantastiskt bra filmer där de två första mer tillhör kategorin erkända klassiker, de två sista mer personliga favoriter och den i mitten någonstans mitt emellan.

Lite övrigt: I och med The Hobbit – The Battle of the Five Armies nu slut med den poänglösa Hobbit-trilogin vilket innebär att en ny generation har fått sina egna prequels att hata... Annars kom jag upp i 1 000 inlägg på bloggen och med Panda, Go Panda har jag och Dottern1 sett vår första film ihop (inlägget skrevs nyligen men vi såg den i mitten av december, jag ligger efter med bloggandet…).

Vad gäller tv-serier har jag sett den fjärde säsongen av Game of Thrones samt den första av True Detective. En serie som var väldigt bra och en som var sjukt bra!

Har även hunnit läsa en del om Star Wars varav The Making of Return of the Jedi och Costumes – The Original Trilogy båda var otroligt bra!

2016 då? Det börjar där 2015 slutade och jag ser som sagt fram emot att se om The Force Awakens (i IMAX och helst även i 2D). Samt att leva kvar i Star Wars-bubblan åtminstone i ett par månader till. Och lagom till maj verkar vi kunna få The Force Awakens på Blu-ray. Annars är det inte så mycket i dagsläget. True Detective och Game of Thrones kommer förstås att rulla på. (På filmfronten kan jag inte låta bli att om och om titta den absolut stenhårda trailern till Triple 9.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar