tisdag 15 december 2015

Bram Stoker’s Dracula


Om jag får säga det själv så beskriver mitt inlägg från 2007 om Bram Stoker’s Dracula väl och utförligt hur mycket jag tycker om den filmen. Uppenbarligen är det inte bara jag som bryr mig om den eftersom det nu släppts en restaurerad version. Filmen har mastrats i 4K och ser påtagligt bättre ut än den lite halvt tveksamma utgåvan från 2007. Det är förstås mycket trevligt!

Minst lika trevligt är att äntligen få ta del av kommentarspåret från 1993 med Coppola, hans son samt den som gjorde dräkterna. Spåret togs fram för Laserdisc och jag har faktiskt filmen i detta format. Haken är bara att jag inte har någon spelare… Hur som helst. Det som är intressant med spåret är att det är inspelat bara ett år efter att filmen släpptes. I övrigt medföljer samma extramaterial som på tidigare version samt två nya korta dokumentärer.

Det här är förstås en förnäm utgåva av en suveränt film. I USA finns det dock även utgiven en så kallad Supreme Cinema Series-variant. I snyggare förpackning samt med ett litet häfte. Att jag inte slog till på den beror på att den är låst till region A, men det är klart, den behövs nog till samlingen?

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar