söndag 17 augusti 2014

Big Trouble in Little China


John Carpenters Big Trouble in Little China (1986) är som en trippelburgare med extra ALLT! Det bjuds på kidnappning, en tuff lastbil som körs av en supertuff Kurt Russel, kinesisk maffia, kinesiska trollkarlar, eldstrid med automatvapen, spektakulär Kung-Fu, magiska varelser och monster, biljakter med mer. (Vilket det här nya nedtonade omslaget verkar göra allt för att dölja.) Givetvis var filmen något av en favorit när jag såg den i mina tidiga tonår. Jag hade liksom inte sett något som bjöd på så mycket av det som är spännande att titta på. Jag fattade nog inte att filmen antagligen främst är en komedi.

Det är alltid svårt att värdera verk som är så hårt sammanflätade med nostalgi. Trots det vågar jag påstå att Big Trouble in Little China faktiskt har en kvalitet i den stämning som filmen förmedlar. Det Chinatown som filmen utspelas i är en verkligt fantastisk plats. Inom genren äventyrsfilm är den suverän!

Kommentarspåret med Carpenter och Russel är hyfsat intressant. Dom avslöjar en del men det är lite för mycket kompisjargong. Utöver det ingår diverse annat extra på dryga 30 minuter.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar