tisdag 17 juni 2014

Game of Thrones - The Complete Second Season


Jag avslutade min recension av första säsongen av Game of Thrones med att konstatera att jag skulle ge den andra säsongen en chans. Det är tydligt att de haft en betydligt större budget till säsong nummer två (från 2012). Inte långfilmsnivå men världen känns påtagligt mer utvecklad och rikare. Bortsett från det tuffar handlingen på ungefär i samma stil som första säsongen bortsett från att det är lite mer av allt. Mot slutet är jag helt fast och de sista avsnitten är de bästa hittills! Det jag uppskattar mest är att storyn är så långsiktigt planerad. Något som bara antyds i slutet av första säsongen får en liten lite större antydan i slutet på sista. Det handlar om motsatsen till att blåsa på för fullt på en gång. Något annat att uppskatta är att dialogen är så otroligt välskriven. Serien bjuder på mer än bara sex och våld.

Jag gillar det skarpt och självfallet kommer jag att se tredje säsongen, nu handlar det inte längre om ”att ge den en chans” utan mer om att jag inte kan bärga mig!

Bildkvaliteten på Blu-ray är sylvass! Vissa avsnitt innehåller kommentarspår men de har jag inte lyssnat på. Annars finns diverse dokumentärer och annat på totalt ungefär en timme. Helt klart sevärt.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar