fredag 2 augusti 2013

Game of Thrones - The Complete First Season


Det är ofta knepigt med TV-serier. Visst finns det mycket bra, men det blir en sådan tidsmässig investering att det för min del ofta slutar med att jag ignorerar serien och spenderar tiden på några filmer istället. Lite så har det varit med Game of Thrones (2011), jag har väl tänkt att man borde väl se den men så har jag prioriterat annorlunda. Men när även Frugan visade visst intresse beslutade vi oss för att ge den första säsongen en chans. Det rör sig ju bara om tio avsnitt dessutom.

Efter att ha plöjt första säsongen känner jag mig road, men inte fast. Det formuleringen kanske låter med skeptiskt än vad jag känner. Alltså, Game of Thrones är en riktigt välgjort och genomtänkt serie. Som dessutom passar på att sticka ut lite. Det är väldigt explicit med våldet och sexet. Det senare är man inte helt van vid när det gäller fantasy så det är ett lite kul grepp. Ibland blir det dock nästan pubertalt, både vad gäller våldet och sexet. Man sitter och frågar sig om det verkligen var nödvändigt att gå SÅ långt och då bryts tyvärr illusionen. En annan udda aspekt som skiljer sig från annan fantasy är just frånvaron av fantasy. Det kanske ändras i kommande säsonger? Men jag tror inte bara att det handlar om budget utan att det även rör sig om ett medvetet grepp. Genom att tona ner den biten så åstadkommer man en ökad känsla av realism.

Bild och ljud är av mycket god kvalitet. Extramaterialet består av diverse små dokumentärer på ca: en och en halv timme. Förvisso inga djupdykningar men ändå intressant att höra skådespelarna. Det ingår även ett antal kommentarspår men jag hann inte med dom. I boxen på fem skivor medföljer även en karta och släktträd vilket är en mycket trevlig bonus.

Serien är nu inne på sin fjärde säsong, blir det någon fortsättning för min del? Jag tror faktiskt det, jag ger säsong två en chans. Jag är nämligen nyfiken på vad som ska ske!

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar