onsdag 21 november 2012

Prometheus - 4-disc collector's edition


Vad är detta? Har jag gått och skaffat 3D-utrustning hemma? Svaret på den frågan är... nästan! Såhär: När jag köpte en ny Blu-ray valde jag en med 3D eftersom jag tänkte mig att det skulle vara lite kul att testa. När man köper en bättre plasma nu för tiden är 3D standard. Nu återstår bara dom där glasögonen som krävs men eftersom jag egentligen inte riktigt tror på att 3D för hemmabruk är något för mig har jag inte prioriterat dessa, ännu. När det var dags att köpa Prometheus tänkte jag att jag lika lägga till lite för att få 3D-varianten så kan det få lov att bli min 3D-premiär när jag väl känner att det är dags att investera i ett par såna där glasögon.

Det var en lång inledning som inte hade så mycket med Prometheus (2012) att göra. Om själva filmen har jag inte så mycket att tillägga till vad jag redan har konstaterat. Annat än att när man väl sett filmen så blir storyns uppbyggnad mindre viktig. Plus att jag gillar filmen mer när jag nu vet mer om bakgrunden samt har utförligare kunskap om de olika idéerna man bollade med. Man kan kanske tycka att om det krävs att man ser en massa extramaterial för att begripa hur dom har tänkt så kanske det är en invändning mot filmens faktiska begriplighet? Kanske det. Å andra sidan är det ofta så att ju mer jag vet om en film ju mer tycker jag automatiskt om den.

Den här utgåvan på fyra skivor är hur som helst väldigt imponerande! Skiva ett är filmen i 3D Blu-ray och jag får lov att återkomma till den. Skiva två är filmen i Blu-ray med fantastiskt vass bild- och ljudkvalitet! Dessutom medföljer två kommentarspår, ett med Ridley Scott och ett med de båda manusförfattarna. Båda spåren är väl värda att lyssna på. Dessutom ingår bortklippta och ändrade scener samt de fyra kortfilmerna The Peter Wayland Files som släpptes innan Prometheus i marknadsföringssyfte. Vad gäller extramateriel finns godbiten dock på den tredje skivan, nämligen dokumentären The Furios Gods: Making Prometheus. En dokumentär på två timmar och 40 minuter som inte medföljer den vanliga utgåvan av Prometheus. Man får en mycket bra överblick av filmen i den dokumentären. Utöver den ingår lite annat mer eller mindre intressant extra. Slutligen på den fjärde skivan får man filmen i DVD, som om det behövdes?

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar