tisdag 14 augusti 2012

The Happening


Det fanns mer tid hos TC så vi såg även The Happening (2008). Vissa menar att det ska vara tidernas kalkon medan andra menar att kritiken är överdriven. Nu när jag sett den ställer jag mig någonstans mitt emellan. Eller? Nja, alltså The Happening är en sjukt dålig film. Men inte så att det blir en skrattfest utan mer på ett poänglöst vis. Hur kunde det bli så här träigt och dåligt? Nivån på storyn och manus är någonstans på högstadienivå. Enda grejen är att till skillnad från film som ett projekt i skolan så har man här en miljonbudget. Det är lite svårt att förklara men det är så taffligt.

Det är liksom inte så lätt att göra en film som bygger på att växterna släpper ut ett osynligt gift. Vilket alltså leder till att karaktärerna måste ägna sin tid åt… att undvika växter! Rafflande! Mark Wahlberg har nog aldrig varit så dålig som han är här, han spelar över å det grövsta. Och den där galningen som dom stöter på som är den som lanserar teorin om att det är växterna som ligger bakom är fruktansvärt dålig. Samt att man undrar varför dom väljer att tro på just honom? Borde man inte överväga fler teorier kring den till synes obegripliga massdöd som bryter ut?

Vissa sågningar kan vara rätt underhållande att skriva men så är det inte med The Happening. Den är för poänglös för att man ska få till något.

Oklart vad gäller extramaterial på denna region A Blu-ray?

:- =

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar