fredag 30 december 2011

Att återvända


ABR har i flera år tjatat om Almodovar. Jag har givetvis känt att det har handlat om en vit fläck på min filmkarta. Samtidigt har jag liksom aldrig lyckat uppbåda tillräckligt intresse, det där sydländska och mustiga är inte min grej. Inte heller har det hjälpt när jag läst recensioner som menat att hans filmer har börjat bli som en parodi på sig själva.

Almodovar tillhör den där kategorin där initiativet måste komma från någon annan. Vilket nu har skett som ett resultat av det besynnerliga faktumet att frugan och ABR numera är arbetskollegor. Vilket i sig resulterade i att frugan häromveckan kom hem med Att återvända (original: Volver) (2006) som hon lånat.

Till en början kände jag mig lite förvirrad. Skulle det vara roligt? Vad var det egentligen som utspelade sig? Jag drog slutsatsen att den möjligen var kompetent utfört men att det inte var något för mig. Men sen hände nåt med filmen. Det lysande samspelet sög in mig och helt plötsligt var jag fast och nyfiken på vad som skulle hända härnäst. Jag är inte hänförd som en del verkar vara men jag vill med det konstaterandet inte låta negativ. Jag tycker helt enkelt att det var en bra och fängslande film! Om den sen är representativ för Almodovar vet jag inte? Men det lär inte vara den sista filmen av honom jag ser så jag får väl helt enkelt försöka att ta reda på det.

Var lite negativ då det rörde sig om DVD. Det känns som att jag kommit ifrån att se spelfilm i det formatet... Det positiva var dock att den här utgåvan har väldigt bra bildkvalitet! För att vara DVD. Extramaterialet består av oredigerade och därmed osebara sekvenser från filmfestivalen i Venedig.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar