söndag 27 november 2011

Chasing ghosts – Beyond the arcade


Av någon anledning hade jag helt missat Chasing ghosts – Beyond the arcade. En orsak kan vara att den inte givits ut på DVD... Men det går att få tag på den på nätet och om inte annat finns den på Youtube. Jag gillar inte att kolla film på datorn och skulle gladeligen betala för en DVD (eller Blu-ray) men det är alltså inte möjligt.

När jag hörde talas om filmen kollade jag trailern och fick intryck av att det var en ren kopia av min favoritdokumentär The king of Kong – A fistful of quarters. Mängder av stjärnor från den filmen är med även här. Men det visade sig att båda filmerna faktiskt är från 2007. Det är helt enkelt så att ena blivit mer känd än den andra.

Chasing ghosts är ett utmärkt komplement till King of Kong. Det är inte en lika rafflande historia utan mer en bred genomgång av arkadboomen och man fokuserar inte bara på ett spel. Som sagt, ett utmärkt komplement. Den värld som skildras i King of Kong breddas, man får möta nya ansikten samt veta mer om gamla. Jag menar, att få mer av Billy Mitchell kan inte på något vis vara dåligt!

Har inget att klaga på filmen i sig. Formatet däremot... Det är en skandal att den inte finns utgiven.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar