onsdag 25 maj 2011

Black Death


Någon påstod att Black death (2010) är bra. Det är det inte. Visst, det är en fängslande miljö den utspelas i. Medeltid, England, digerdöden. En patrull utsänd från den lokale biskopen sänds ut för att undersöka misstänkt kätteri i form av svart magi. Allt sånt gillar ju jag. Men tyvärr har sånt en förmåga att bli töntigt. Det mest irriterande med Black death är att den till en början faktiskt lyckas undvika töntigheten. Filmen visar potential, att det hade kunnat bli bra. Inte för att det är storslaget filmskapande utan mer en skön mysrys-resa genom ett mörkt landskap.

Sen faller allt ihop. Platt. Tänker inte avslöja slutet om det nu är så att man vill se filmen (den egentliga orsaken är att jag inte orkar...). Hur som helst, det blir nästan smärtsamt. För övrigt fastnade jag lite för Carice van Houten i Black book och det är något speciellt med henne. Inte supersnygg utan uppfyller mer min bild av vad en filmstjärna av den gamla skolan, typ Greta Garbo, utstrålar.

Filmen ser i alla fall väldigt bra ut! Extramaterialet är dock outhärdligt. Det är av den sorten där alla på ett icke-trovärdigt vis beskriver alla andra som de mest talangfulla de nånsin jobbat med.

:-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar