torsdag 7 april 2011

A Serbian Film


Förhandssnacket gjorde mig inte särskilt sugen att se A Serbian film (Srpski film) (2010). Med The human centipede var det själva idén som utgjorde någon slags lockelse. Men med A Serbian film som "bara" beskrivs som det grövsta som gjorts var inte tillräckligt för att jag skulle vilja se den. Samtidigt som jag inte kommer ifrån att det är något lockande med det förbjudna. I alla fall lite... Det i kombination med att TC i princip tvångsutlånade den till mig resulterade i att jag nu plågat mig igenom den.

Många filmer innehåller grövre våld och är mer obehagliga. Samtidigt är det sannolikt den mest smutsiga och sjuka film jag någonsin sett. Har aldrig sett något liknande när det gäller kombinationen av våld och porr... Den går verkligen bortom alla gränser. Vilket på ett märkligt vis känns bra. För det blir snarare lite barnsligt, det där att dom verkligen tar saker och ting SÅ långt att det nästan blir lite fånigt. Det lite tar udden av hemskheterna, dock bara lite.

Sett i sitt sammanhang är A Serbian film inte dålig. Den är ”välgjord” och ser inte billig ut. Jag tänker verkligen inte rekommendera filmen till någon men tänker inte heller falla för att utfärda en lockande varning.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar