onsdag 20 oktober 2010

Donnie Darko


Donnie Darko (2001) är en personlig favorit. Jag vågar påstå att det är en av de tio bästa filmerna som gjordes det förra decenniet! Så när den nu släpps i HD kändes ett köp som en självklarhet.

Donnie Darko är verkligen filmen som har Allt! Den är så rolig, smart, tänkvärd, obehaglig, välspelad, sylvasst satirisk och dessutom läckert fotad! Och mer ändå!

Men den här utgåvan har verkligen inte allt... Till att börja med är bildkvaliteten fullständigt oimponerande. Det ser inte mycket bättre ut än DVD. Vilken besvikelse! Sen innehåller den blott originalversionen av filmen och noll (!) extramaterial. Helt otroligt. En sån här kultfilm förtjänar ett bättre öde. Den amerikanska (regionslåsta) utgåvan innehåller allt extra som ingick på den omdiskuterade director’s cut samt ett nytt kommentarspår (totalt tre stycken). Nu har jag iofs. tillgång till allt detta (förutom det nya) på min otroligt läckra director’s cut DVD. Men ändå.

Förutsätter att det någon gång i framtiden släpps en fet utgåva med båda versionerna av filmen samt ett ton extramaterial. Det var vi faktiskt förtjänat.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar