tisdag 31 augusti 2010

Plötsligt i Vinslöv



Svenska folket kan pusta ut, som siste medborgare i landet har nu även jag sett dokumentären Plötsligt i Vinslöv (samt även dess uppföljare).


Plötsligt i Vinslöv

Dokumentären Plötsligt i Vinslöv (2001) har hajpats rätt rejält och lyckats bli kult. Hatar egentligen det uttrycket (”kult” alltså, inte ”hajpats”) eftersom det missbrukas så ofta men i det här fallet verkar epitetet vara på sin plats. Vilket gör det nästan omöjligt för filmen leva upp till mina förväntningar när jag nu ser den för första gången.

Men visst är det en fantastisk dokumentation av ett antal original (för att använda det snällaste ordet) i en liten avkrok någonstans i Sverige! Det är lätt att se att den blivit så populär då många av de här personerna här en så otroligt säregen personlighet. Det finns så många citat, så många scener att upprepa. Det är väldigt underhållande.

Och om det är inte lät som en lockande insäljning så spelar väl det ingen roll då alla redan sett den, eller?

På skivan medföljer ett antal bortklippta scener.

:-)


Plötsligt igen...

Uppföljaren Plötsligt igen... (2009) ger inte lika mycket som originalet. Men visst är det ändå kul att återse gubbarna och höra hur det gått för dom, inte minst som en följd av spridningen av den förra filmen. Dom flesta verkar ändå nöjda med hur dom framställdes. Några nya ansikten dyker dessutom upp, exempelvis lokaltidningsreportern som ”inte ska äta kakor” som pryder omslaget.

Även här medföljer ett antal bortklippta scener.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar