onsdag 30 december 2009

Inglourious Basterds


Egentligen har jag förbjudit mig själv att se filmer från andra världskriget för att istället kunna koncentrera mig helt på det första. Men när Tarantino kommer med en ny film måste jag få göra ett undantag.

Nog för att man förstod att Inglourious basterds (2009) inte skulle vara dålig. Tarantino sysslar inte med dåliga filmer. Men trailern fångade aldrig mitt intresse, det är svårt att sätta fingret på det men det var något konstigt med den. Och idén med ett gäng judiska soldater som ska skalpera nassar är kanske lite intressant men inte tillräckligt för att få mig sugen på en hel film på temat. Men det roliga är att det visar sig att en väldigt liten del av Inglourious basterds handlar om just detta, att just den berättelsen är bara en av flera som vävs ihop.

För faktum är att jag blev fullständigt chockad över vilken fantastiskt bra film Tarantino har snickrat ihop! Egentligen måste jag se om den flera gånger innan jag lämnar mitt slutgiltiga omdöme men jag vågar säga att det är en av hans allra bästa filmer! Skådespeleriet är makalöst, man får spänning, man får humor, man var experimentella grepp. Precis som vanligt då. Förutom att allt verkligen är på topp!

Bildkvalitet och ljud är i absolut toppklass! Som bonus medföljer dokumentärer, bortklippta scener m.m.

En av Tarantinos bästa filmer! Räcker som motivering till varför man ska spana in den snarast möjligt.

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar