onsdag 2 december 2009

Heat


Heat (1995) på Blu-ray är årets av mig antagligen mest emotsedda släpp! Konstaterar att den här utgåvan i stort levererar men att den lämnar lite att önska när det gäller extramaterialet. Haken är nämligen att kommentarspåret, dokumentärerna och de bortklippta scenerna är gammal skåpmat då det är samma som ingår på den gamla specialutgåvan på DVD.

Bildkvaliteten är bra! Tyvärr blir helikopterscenerna med vyer över LA på natten inte så läckra som man skulle vilja men det beror på att dom faktiskt är lite suddiga i original. Jag har nu större förståelse för Michael Manns entusiasm över digitalt foto nattetid som han pratat varmt om på senare år. I övrigt ser scenerna, framförallt närbilderna väldigt naturliga ut. Och ljudet är fantastiskt! Med risk för att låta tjatig är faktiskt eftermälet av bankrånet fortfarande den mäktigaste eldstrid som någonsin fångats på film! Ljudet spelar en viktig roll här.

Världshistoriens bästa (?) kriminalfilm i HD med bra (om än gammalt) extramaterial innebär att den här utgåvan är ett måste!

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar