tisdag 22 september 2009

Eden Lake


Ser inte så mycket skräck nu för tiden. Vet inte om det är ett ålderstecken, om jag gått och blivit lite blödig på gamla dar? Men genren roar mig inte lika mycket längre. Då är det bra med någon som TC som ser allt och kan hojta till när det kommer något man inte bör missa.

Som Eden lake (2008). Har ju varit en del förhandssnack om denna brittiska film som handlar om ett par som åker iväg för att campa och blir terroriserade av ett gäng tonåringar. SÅ våldsam och jobbig som det påståtts att den ska vara är den faktiskt inte. Men visst är det en film som det kostar lite att ta sig igenom. Framförallt i början innan saker och ting spårar ur fullständigt är riktigt jobbig. Med dom störiga skitungarna som går för långt och det ställs frågor om när man ska sätta ner foten eller när det inte är värt att göra den uppoffringen. Filmen har utmålats som vuxenvärldens skräck inför tonåringar men jag tycker snarare att det handlar om den prydliga medelklassens skräck inför den trashiga arbetarklassen.

Det är välgjort och jag gillar att man gör en film på en och en halv timme. Just det formatet funkar ofta utmärkt vilket många verkar ha glömt. Sen är det lite väl osannolikt eftersom tonåringarna inte känns helt trovärdiga. Vilket är synd för hade man lyckats med det momentet hade det blivit en riktigt obehaglig film.

Bildkvaliteten är inte sylvass för att vara en ny film men ser ändå riktigt bra ut. Tyvärr saknas extramaterial.

Eden lake är en enkel och effektiv film, en film som utför jobbet i sin genre väl.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar