onsdag 26 november 2008

Shaun of the Dead


Tänk vad mycket bättre Shaun of the dead är än den träiga Dawn of the dead (och effekterna är verkligen klart bättre!) Filmen är en av få som kan placeras in i det smala facket rom-zom-com (romantic zombie comedy) och jag antar att den är klart bäst i genren... Parodier är ofta svårt att göra bra men Shaun of the dead lyckas fantastiskt väl. Kanske just för att som det påpekas i extramaterialet att filmen är en riktig zombiefilm OCH en komedi på samma gång, inte en komedi med zombies, om man nu kan göra en sådan uppdelning? Jag tror det.

Hur som helst är filmen väldigt rolig, har bra zombiekänsla och ja, är även är lite romantisk. Det är svårt att föreställa sig att kombinationen ska fungera men det gör den.

Extramaterialet består av en massa skräp samt ett kommentarspår med upphovsmännen som är hyfsat intressant men som kan hoppas över.

Att vara bäst i genren rom-zom-com kanske inte säger något i sig. Det hindrar dock inte Shaun of the dead från att vara en fantastiskt underhållande film!

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar