måndag 24 november 2008

L.A. Confidential


L.A. confidential kommer alltid ha en väldigt speciell plats i mitt liv för det var nämligen den första film som jag och min fru såg tillsammans. På den tiden vi inte ens var ihop alltså även om jag då ville ändra på detta faktum. Och förutom den historien är L.A. confidential dessutom en väldigt bra film som förtjänas att ses om då och då, t.ex. som nu när den släpps i Blu-ray.

Intrigen är minst sagt snårig och dessutom har väl alla sett den här filmen minst en gång så jag orkar inte gå in på den. Utan jag konstaterar att L.A. confidential är en film som är så sprängfylld med atmosfär att den nästan spricker. Storyn, rekvisitan, spänningen och skådespelarna är perfekt(a)! Det är en otroligt välkomponerad version av Los Angeles skuggsida på 50-talet som presenteras. Oerhört välgjort och jag kan inte komma på någon annan film som lyckats med just det.

Höll på att sätta andan i halsen när Warners suddiga logga dök upp men tack och lov visade sig det vara ett undantag. Filmen ser fantastisk ut i HD! Inte på det viset att den sticker ut utan på ett väldigt naturligt vis. Skivan är dessutom späckad med diverse dokumentärer och det ingår även ett kommentarspår som egentligen är en samling intervjuklipp som jag inte hann med att lyssna av.

L.A. confidential tillhör en av de bättre 90-talsfilmerna och är helt klart värd ett köp!

:-D

1 kommentar:

  1. Faktum är att du var extremt skicklig på att ändra på det faktumet...

    SvaraRadera